Selecteer hieronder uw gemeente zodat het relevante gemeentelijke beleid getoond kan worden:
U kunt een persoonsgebonden budget aanvragen voor hulp aan uw kind.
Er gelden regels waaraan u moet voldoen om het pgb te krijgen.
De gemeente regelt hoeveel pgb u krijgt.
U regelt zelf welke hulpverlener u kind helpt. Deze hulpverlener betaalt u uit het pgb.
U moet goed omgaan met uw pgb. Daarvoor gelden regels.
Als dat nodig is kunt u een hoger of lager pgb krijgen.
De hulpverlener houdt een dossier bij over de hulp voor uw kind. In dat dossier staat welke problemen uw kind heeft. Er staat ook in wat de hulpverlener doet om uw kind te helpen. Verder kan er ook informatie in staan van andere hulpverleners die een rol hebben bij de hulp aan uw kind. Soms verstrekt de hulpverlener informatie uit het dossier aan anderen. Vaak moet u dan eerst toestemming daarvoor geven. Als de hulpverlener informatie aan anderen geeft, staat dat in het dossier. Ook staat in het dossier of de informatie is gegeven mét of zónder uw toestemming.
U kunt een eigen verklaring laten opnemen in het dossier. In deze verklaring kunt u uw mening geven over de hulp aan uw kind. Persoonlijke aantekeningen van de hulpverlener kunnen ook in het dossier staan. Deze informatie blijft altijd alleen voor de hulpverlener.
U en uw kind kunnen het dossier inkijken. Dat kan als:
Natuurlijk kan ook de hulpverlener die het dossier bijhoudt, in het dossier. Ook een andere hulpverlener die uw kind helpt, kan in het dossier. Anderen die het dossier willen inkijken, moeten eerst toestemming vragen aan u en/of uw kind.
* Zodra uw kind 16 jaar is, kunt u het dossier pas inkijken als uw kind daarvoor toestemming geeft. Behalve als uw kind de eigen situatie niet goed kan inschatten. Dan kunt u het dossier inkijken totdat uw kind 18 jaar is.
Nee, totdat uw kind 18 jaar is, kan uw kind daar niet zelf over beslissen. Behalve als u - als ouders met gezag - daarmee instemt. Zodra u, of de andere ouder met gezag het er niet mee eens is dat uw kind ergens anders gaat wonen, kan uw kind niet zelf beslissen ergens anders te gaan wonen.
Als uw ex-partner gezag heeft, dan heeft uw ex recht op inzage in het dossier. Dit geldt in ieder geval totdat het kind 16 jaar is. Uw ex-partner krijgt alleen inzage in de informatie over uw kind. Staat er ook informatie over uzelf in het dossier? Dan moet u eerst toestemming geven voordat uw ex-partner deze informatie kan inzien.
Heeft uw ex-partner geen gezag? Dan krijgt hij geen inzage in het dossier.
Deze ruimte is bestemd voor relevante documenten en formulieren van uw gemeente.
Helaas doet uw gemeente nog niet mee aan deze website zodat wij deze informatie hier niet kunnen weergeven.