Selecteer hieronder uw gemeente zodat het relevante gemeentelijke beleid getoond kan worden:
Deze ruimte is bestemd voor relevante documenten en formulieren van uw gemeente.
Helaas doet uw gemeente nog niet mee aan deze website zodat wij deze informatie hier niet kunnen weergeven.
Ja, dat is mogelijk. Het jeugdteam onderzoekt eerst of uw kind een angststoornis heeft of andere problemen die met de angst te maken hebben. Daarna beslist het jeugdteam welke hulp uw kind daarbij nodig heeft. Bijvoorbeeld behandeling bij een kinderpsycholoog.
Ja, dat is mogelijk. Als het jeugdteam de hulphond de meest geschikte hulp vindt voor uw kind. Maar als het jeugdteam andere hulp geschikter vind, krijgt uw kind geen hulphond.
Soms is dat mogelijk. Maar het jeugdteam onderzoekt eerst de situatie van uw kind. Als de paardentherapie geschikte hulp is voor uw kind, kan uw kind deze hulp krijgen.
Ja, in ieder geval totdat het kind 16 haar is. Toestemming is nodig van de ouders met gezag. Ook als beide ouders het gezag hebben, maar gescheiden zijn. Maar als een van de ouders niet het gezag heeft, is toestemming van die ouder dus niet nodig. Het kind kan dan hulp krijgen als de ene ouder met gezag toestemming daarvoor geeft.
Vanaf het moment dat het kind 12 jaar is, moet het kind zelf ook toestemming geven voor de hulp. Zodra het kind 16 is, hoeft alleen het kind zelf toestemming te geven. Toestemming van de ouders is dan niet meer nodig. Behalve als het kind de eigen situatie niet goed kan inschatten. In dat geval is toch toestemming van de ouders met gezag nodig.
Gaat het om hulp voor het kind, waarbij het kind buiten het gezin verblijft? Dan is altijd toestemming van de ouders met gezag nodig. Dit geldt totdat het kind 18 jaar is.